Hint gri firavun faresi resimleri ve gerçekler

Hint gri firavun faresiHint gri firavun faresi ( Herpestes edwardsii ) Ortak gri firavun faresi olarak da bilinen), ağırlıklı olarak Sri Lanka ve güney Hindistan'da bulunur, ancak türler İran, Suudi Arabistan, Hindistan'ın diğer bölgeleri ve güneydoğu Çin'in bazı bölgeleri gibi başka yerlerde de bulunabilir.

Diğer yaban hayatı türlerinin aksine, Hint gri firavun faresi, özellikle uzun otların ve ağaçların bulunduğu alanlarda, genellikle insanların meskenlerinin yakınında bulunur. Ayrıca yoğun bitki örtüsüne sahip alanlarda ve ekili tarım alanlarında da bulunurlar. Hayvan inini yuvalarda ve deliklerde ve bazen kayaların ve kayalıkların altında oluşturur. Genellikle tek başına ya da bir başka türünün arkadaşlığında yaşar. Çok meraklı olmasına rağmen, firavun faresi macerasını ininden ve doğal yaşam alanından uzakta görmek nadirdir.

Hint gri firavun faresi tipik olarak 14 ila 17 inç uzunluğunda veya 36 ila 45 santimetre arasındadır. Firavun faresinin kuyruk uzunluğu genellikle vücudun uzunluğu kadardır, yaklaşık 17 inç veya 45 santimetredir. Uzun kuyruk uzunluğu, firavun faresinin ek denge yeteneği nedeniyle çok uygun bir tırmanıcı olmasını sağlar. Türler 2 ila 4 pound veya 0.89 ila 1.7 kilogram arasındadır ve dişiler erkeklerden önemli ölçüde daha küçüktür. Renkleri tipik olarak sarımsı kahverengi bir renktedir ve alt tarafları üst gövdelerinden daha açıktır. Hint gri firavun faresi tipik olarak yaklaşık 12 yıl esaret altında yaşar.

Hint gri firavun fareler, fareler, diğer kemirgenler, küçük kuşlar, kuş yumurtaları, omurgasızlar ve kertenkelelerden oluşan çeşitli bir diyete sahiptir. Ayrıca büyük bir hız ve çeviklik gerektiren kobralar da dahil olmak üzere yılanları öldürdükleri bilinmektedir. Bu ölümcül yılanları ve diğer zehirli yılan türlerini öldürme kabiliyeti ile bilinen tek türden biridir. Bu potansiyel olarak ölümcül hayvanları öldürme yetenekleri, hızlarının yanı sıra son derece kalın, doğal kürklerinden kaynaklanmaktadır.

Firavun faresi hırslı bir avcıdır ve kendisini çeşitli türlere karşı koruyabilir. Bununla birlikte, Hint gri firavun faresinin birincil avcıları leopar Firavun faresinin şiddetli savaşa girdiği bilinen yılanların yanı sıra.

Türler tipik olarak 6 ila 9 aylıkken cinsel olgunluğa ulaşır ve kısa süre sonra çiftleşmeye başlar. Hint gri firavununu bu kadar eşsiz kılan bir diğer özellik, belirli bir çiftleşme mevsiminin olmamasıdır. Bunun yerine, firavun faresi tüm yıl boyunca yaklaşık 60 ila 65 günlük bir gebelik dönemi ile ürer. Firavun faresinin çöpünün boyutu değişir, ancak genellikle yaklaşık 2 ila 5 bebekten oluşur.

Adından da anlaşılacağı gibi, Ortak gri firavun faresi, en yaygın firavun faresi türüdür ve nesli tükenmekte olarak kabul edilmez. Türler Asgari Endişe olarak listelenmiştir, yani firavun faresinin neslinin tükenmesi konusunda acil bir risk yoktur. Bu tür hemen tehlike altında olmasa da, nesli tükenmekte olan olarak listelenen başka firavun faresi türleri de vardır.

J.M. Garg tarafından lisanslı Hint gri firavun faresinin resmi Creative Commons Attribution-Benzer Paylaşım 3.0 Unported lisansı .

Anahtar Kelimeler: gri



Hint gri firavun faresi, en düşük risk ile Asgari Endişe (LR / lc) olarak listelenmiştir. Daha riskli bir kategori için uygun değil. Yaygın ve bol miktarda bulunan taksonlar, IUCN Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesinde bu kategoriye dahildir.

Hint gri firavun faresi için adlar
Hint gri firavun faresi grubuna 'mongeese veya firavun faresi' denir.
Ülkeler
Afganistan , Butan , Hindistan , Endonezya , İran , Japonya , Kuveyt , Nepal , Pakistan , Suudi Arabistan ve Sri Lanka

I ile başlayan daha fazla hayvan